EN / DA
Linked In

Kim Ørnstrup Rasmussen

PARTNER OG ADVOKAT MED MØDERET FOR LANDSRET


SPECIALER

Entrepriseret
Erhvervslejeret
Retssager og voldgift
Udbudsret
Erstatnings- og forsikringsret
Bæredygtighed (ESG)
Infrastruktur

KONTAKT

Telefon (+45) 88 88 85 75 Mobil (+45) 20 69 36 83 Email kor@siriusadvokater.dk
Advokatsekretær: Charlotte Gade Moberg
(+45) 88 88 85 25
LinkedIn

”Samarbejde, forståelse og gensidig respekt er afgørende for en vellykket byggesag. Juraen skal understøtte dette i stedet for unødigt at komplicere samarbejdet.”


KVALIFIKATIONER

Kim er specialist i entrepriseret og har arbejdet med byggeri siden 2008, først hos Plesner advokatselskab og efterfølgende hos MT Højgaard. Senest har Kim siden 2018 været ”Head of legal” hos arkitektfirmaet Arkitema, der er en del af COWI-koncernen. Kim har således en lang erfaring med entrepriseretten og evner at inddrage klientens kommercielle hensyn i sin rådgivning.

Det er Kims opfattelse, at der ikke er grund til at komplicere samarbejdet mellem parterne med unødigt lange og indviklede kontrakter der ikke er operative i parternes hverdag. Der lægges derfor vægt på at fremdyrke samarbejdet og i øvrigt at gøre juraen brugbar og forståelig for klienten.

Kim har derudover stor praktisk erfaring med ”contract management” i byggesager – lige fra udbud, kontraktindgåelse, gennem projekteringen til udførelsen samt i forbindelse med eventuelle tvister og forsikringssager.

Tvister er desværre et vilkår i byggeriet, men Kim søger altid den mindelige løsning af eventuelle tvister. Hvis dette ikke er muligt, er Kim en erfaren procedør i såvel voldgiftsretten som ved de civile domstole.

KARRIERE

  • SIRIUS advokater: 2021-nu
  • Arkitema: 2018-2021
  • MT Højgaard: 2014-2018
  • Plesner: 2007-2014

MEDLEMSKABER

Det Danske Selskab for Byggeret