Vi giver i firmaet hinanden plads til at have tid til passionerede mærkesager, som ikke skal give profit i virksomheden, men som kan hjælpe andre. Det giver os energi og glæde.
For os handler samfundsansvar både om at agere som en ansvarlig virksomhed internt i forhold til hinanden og at engagere os i relevante velgørende organisationer og brancheorganisationer. Så det gør vi!
Her er et udsnit af vores engagement i velgørende organisationer og andet frivilligt arbejde
Danske Hospitalsklovne
Benjamin Lundström er formand for Danske Hospitalsklovne. Foreningens primære formål er at sprede glæde blandt børn på danske hospitaler. Med humor, fantasi og nærvær gør foreningen barnets ophold på hospitalet mere overkommeligt og øger barnets selvværd og styrke til at håndtere sin egen situation bedre. Hver uge sender foreningen mere end 25 hospitalsklovne på besøg på hospitaler i hele Danmark for at lette sygehusindlæggelsen for børn. Som formand har Benjamin været med til at styrke foreningens position organisatorisk, økonomisk og indsatsmæssigt. Foreningen er således blevet professionaliseret med en kompetencestærk bestyrelse, et veludviklet klovneuddannelsesprogram og en daglig og artistisk ledelse. Samtidig har foreningen 3-doblet sin omsætning og været i stand til at forøge sin tilstedeværelse på hospitalerne til gavn for børnene. SIRIUS advokater er glade for, at kunne gøre en forskel.
Om sit arbejde siger Benjamin selv:
”Jeg har valgt at sidde i bestyrelsen, fordi jeg blev spurgt, om jeg ville hjælpe med at professionaliserer foreningen og beskytte dets værdier. Med tanke på hospitalsklovnenes hjertegribende arbejde og de smil, som de spreder hos børnene, var jeg straks på. Samtidig så jeg muligheden for at forene mine juridiske og forretningsmæssige kompetencer med de kreative og legende egenskaber, jeg holder af at bruge. På den måde er arbejdet i Danske Hospitalsklovne altid forbundet med smil og glæde.
Med arbejdet i bestyrelsen har jeg fået mulighed for at møde et hav af livsglade mennesker, der vil gøre en forskel – og gør det. Jeg har samtidig været med til – med stor succes – at vækste et område, hvor børnene har et stort behov, men hvor pengene er små – dette med et ufravigeligt fokus på bæredygtighed og højeste etiske standarder og værdier, hvilket er meget vigtigt for mig.
Når jeg som advokat sidder og håndtere store transaktioner eller konflikter, nyder jeg at kunne lægge sagerne til side for en stund og give mig hen i hospitalsklovnearbejdet – det giver kæmpe mening til selv den allermindste succes. Jeg oplever det faktisk som en gave at være i en situation, hvor jeg har mulighed for at hjælpe andre på denne måde.”
Hjælp Voldsofre
Helle Hald er talskvinde i Hjælp Voldsofre. Foreningens formål er at hjælpe ofre for vold, voldtægt, røveri og incest. Foreningen arbejder også på at forbedre ofrenes retsstilling og deltager i forebyggende arbejde.
Helle har igennem mange år, som beskikket bistandsadvokat, arbejdet med voldsofre og har en dyb indsigt i de behov og problemstillinger, som gælder for området. Helle har arbejdet såvel politisk som fagligt, med at forbedre ofres retsstilling og har med sin bestyrelsespost valgt at gøre en yderligere indsats på området. Sammen med Hjælp Voldsofre er Helle engageret i at forbedre retstillingen for ofre i Danmark – også danske borgere, der har været udsat for forbrydelser i udlandet. SIRIUS advokater er stolte over at kunne gøre en forskel.
Advokatsamfundet
Søren Stenderup Jensen er medlem af Advokatsamfundets Procesretsudvalg. Procesretsudvalget dækker retsområderne civilproces, voldgift og mediation. Udvalget dækker således dele af Justitsministeriets ressort og problemstillinger, som vedrører advokaters bistand ved tvistløsning og den civile retspleje.
Peter Breum er medlem af Advokatsamfundets Regel- og tilsynsudvalg. Udvalget sikrer, at advokater efterlever deres advokatpligter, og de vurderer de regelsæt, som regulerer advokaters forhold og indholdet af god advokatskik.
Udvalgenes opgaver er blandt andet at afgive svar på høring i lovsager mv. og at behandle konkrete og generelle sager og initiativer, afgivelse af responsa, forespørgsler mv. inden for udvalgenes fagområder.
Ansættelsesadvokater
Helle Nøhr Larsen er bestyrelsesmedlem i Ansættelsesadvokater. Et af foreningens vigtigste formål er at etablere et forum for udveksling af faglig viden og erfaring inden for specialet, herunder via etablering af erfa-grupper, samt at sikre kvalificerede efteruddannelsestilbud inden for specialet.
Danske Advokater
Benjamin Lundström sidder i repræsentantskabet i Danske Advokater. Danske Advokater laver branchepolitisk arbejde og beskæftiger sig indgående med branche- og forretningsudvikling, innovation og med formidling af viden om ”best practise” og om nye tendenser. Samtidig lægger Danske Advokater vægt på at være en markant stemme i den juridiske debat, i debatten om retssikkerhed og i samfundsdebatten som sådan. Endelig tilbyder Danske Advokater de ansatte i medlemsvirksomhederne – herunder fuldmægtige og sekretærer – en omfattende palet af efteruddannelseskurser, værktøjer og indkøbsfordele.
Hos Danske Advokater fokuserer Benjamin på udvikling af mediation som konfliktløsningsmetode, idet mediation giver hurtigere, billigere og bedre løsninger for klienterne. Mediation er samtidig en måde at give bedre adgang til retfærdighed for landets virksomheder og borgere.
Jacob Goldschmidt er desuden formand for fagudvalget for Ansættelsesret i Danske Advokater.
Kira Kolby Christensen er medlem af Danske Advokaters fagudvalg for Databeskyttelse.
Fagudvalgene udarbejder høringssvar, guides og forskellige branchepolistiske tiltag.
Skattelovrådet
Kim Pedersen er medlem af Skattelovrådet. Skattelovrådet skal efter anmodning fra skatteministeren belyse og afgive indstillinger om udvalgte emner inden for skatte- og afgiftsområdet. Skattelovrådet har mulighed for at foreslå skatteministeren, at rådet anmodes om at belyse og afgive indstilling om et givent emne.
Skattelovrådet skal have fokus på retssikkerhed og forenkling og kan fx undersøge, om reglerne er tidssvarende, og om de ud fra et retssikkerhedsmæssigt perspektiv i tilstrækkelig grad tilgodeser borgernes behov for enkelhed og forudberegnelighed. Det kan ligeledes være områder, hvor der er behov for at undersøge, om praksis via praksisændringer har udviklet sig i en retning, som ikke er i overensstemmelse med lovens formål. Skattelovrådet skal i forbindelse med sine overvejelser inddrage og kortlægge de overordnede
samfundsøkonomiske og administrative konsekvenser af rådets overvejelser.